FAQ – Veel gestelde vragen

/FAQ – Veel gestelde vragen

Nee, dat is wettelijk niet toegestaan. Het is bij touringcarbedrijven niet mogelijk een touringcar te huren zonder chauffeur. Omdat de chauffeur welke de touringcar bestuurd in dienst moet zijn van het touringcarbedrijf waar de bus-vergunning is afgegeven. Dit geld ook voor bussen voor groepen groter dan 10 personen t/m de grootste touringcar.

Dit doen wij omdat elke afslag van een pomp verschillend is, bijvoorbeeld als men een pompstation in onze buurt neemt kan het maar zo zijn dat er hier nog 3 of 4 liter ingaat. Een klant na u kan hiermee bijvoorbeeld wel 30 of 40 kilometer mee rijden. U heeft de bus meegekregen die bij ons is getankt met onze afslag. Daarom is hanteren wij deze afslag als maat.

Ondanks er nog steeds geen problemen zijn ondervonden bij de Duitse grens zijn wij verplicht op het volgende te wijzen. Bij het organiseren van een busreis (schoolreisje/werkweek/meerdaagse etc) naar het buitenland, is het goed om te beseffen dat iedere leerling/passagier volgens de wet dient te beschikken over een geldig identiteitsbewijs (paspoort of een toeristenkaart). De lengte van het bezoek aan het buitenland is daarbij niet relevant. Sinds de invoering van de identificatieplicht moeten alle kinderen, ongeacht hun leeftijd, zich kunnen legitimeren. Dus ook wanneer zij in Nederland op schoolreis gaan. Het maakt dus geen verschil of u met de kinderen naar een Nederlandse attractie gaat of naar Duitsland. Vanaf 26 juni 2012 moeten kinderen overigens een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig. Bron: KNV Busvervoer

Voor elke grensoverschrijdende (dag)trip bent is iedere passagier verplicht in het bezit te zijn van een geldig grensdocument. Hiervoor ben u ten alle tijden zelf verantwoordelijk. Het is niet mogelijk om met een verlopen paspoort te reizen.

Ja, dat kan. Een rollator kan opgevouwen onderin de touringcar vervoerd worden. Voor een opvouwbare rolstoel geldt hetzelfde. U dient dit wel bij de aanvraag van het vervoer aan te geven, voor het geval dat bijvoorbeeld 50 personen bagage en allemaal een rollator en/of rolstoel bij zich heeft. Dit zal niet allemaal in de bagageruimte passen.
Als u met een (electrische) rolstoel/scootmobiel de touringcar in moet, kunt u een rolstoeltouringcar reserveren, let wel Gademann Vervoer is niet in het bezit van zo’n touringcar, maar kan eventueel wel bemiddelen voor het inhuren bij collega-touringcarbedrijven. Deze touringcars wijn voorzien van een lift en de mogelijkheid met de rolstoel in de bus vervoerd te worden.

RookverbodNee, dit is volgens de wet verboden. Wij voeren dan ook een algemeen rookverbod. Roken kan buiten de touringcar tijdens de pauzes.De controleurs van de Voedsel en Waren Authoriteit kunnen proces verbaal opmaken tegen rokers in de touringcar.

Bagage Gademann Touringcar huren De bagageruimte van een touringcar of taxi is vrij beperkt dus probeer het gewicht van de koffer of rugzak tot maximaal 20 kilo te beperken.Tevens is het verboden drugs, explosieven, wapens, zuurstofflessen of gevaarlijke stoffen en andere gerelateerde materialen in de bagage te vervoeren

Op de ritopdrachten van onze chauffeurs staan dezelfde gegevens als op uw bevestiging, kijk dus op onze bevestiging goed na of onze afspraken met u goed zijn verwoord (adres en tijd). Wij streven ernaar op de afgesproken tijd bij u voor te rijden toch komt het soms helaas door onmacht voor dat dit niet haalbaar is. Mocht de touringcar enkele minuten na de afgesproken tijd nog niet zijn verschenen kunt u ons op telefoonnummer 0316-221230 bereiken

Kinderen t/m één jaar mogen bij een volwassene op schoot. Kinderen van twee jaar of ouder moeten gebruik maken van een eigen stoel. Let overigens wel op het juist en veilig gebruik van de veiligheidsgordel. Voor de kinderen v.a. 1 jaar is het verstandiger om voor de reis een veiligheidszitje te kopen elders, wie stevig op de stoel naast u kan worden bevestigd .

Bel nu
Navigeer